• Je bent hier:

Onderhoud aan kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn relatief onderhoudsarm, maar dit betekent niet dat u helemaal geen onderhoud kunststof kozijnen heeft. Het onderhoud stelt gelukkig weinig voor al helemaal niet als u het vergelijkt met houten kozijnen. Als u hout in huis heeft dan bent u regelmatig bezig met een nieuwe schilderbeurt. Dit kost u niet alleen veel tijd vooral als u een hoop kozijnen heeft, maar het kost u ook veel geld. Als u het echt goed wilt aanpakken dan huurt u natuurlijk een professionele schilder in. Als u deze kosten allemaal meerekent dan bent u voordeliger uit om een paar nieuwe kunststof kozijnen aan te schaffen. Kozijnen waar u vrijwel geen onderhoud aan heeft!

Onderhoud kunststof kozijnen bestaat enkel en alleen uit een schoonmaakbeurt

U hoeft niet veel voor te stellen voor het onderhoud kunststof kozijnen. Het enige wat u nodig heeft is een vochtig doekje om even de kozijnen mee af te nemen. Voor de rest hoeft u helemaal niets te doen om uw kozijnen te onderhouden. Het is een handige tip om bijvoorbeeld tijdens het lappen van de ramen af en toe het kozijn mee te nemen. U zult zien dat het kozijn er direct van opknapt en er weer stralend uitziet.

Maak vogelpoep meteen schoon met onderhoud kunststof kozijnen

Het is belangrijk om vogelpoep direct te verwijderen om zo de kozijnen schoon te houden. Vogelpoep en dode vliegjes kunnen gaan aanvreten in het kozijn. We raden het wel aan om deze vlekken direct te verwijderen. Maak eventueel hiervoor gebruik van speciaal schoonmaakmiddel voor kozijnen van HG! 

Alle blog berichten